Practical Privacy in 2014

When: 06-12-2013 19:00
Where: 4MKB Center, Bredewater 16 Zoetermeer
Meetup link: Meetup link

Practical privacy, answering questions like "What do privacy laws protect and what not? What do large corporations and government agencies do with your social network information? Who can access your stuff if you use cloud services?"

Important: go forth and bring back some sponsors and/or stuff to raffle! (we need your help)

Schedule

• 19:00 - 19:20: Welcome with drinks & snacks

• 19:20 - 19:30: Intro by SweetlakePHP

• 19:30 - 20:30: Practical Privacy in 2014 by Hans de Raad

• 20:30 - 20:45: Break

• 20:45 - 21:30: Group discussion on protecting privacy

• 21:30 - 21:45: Raffle, Announcements, Feedback

• 21:45 - ??:??: Networking and drinks

Talk: Practical Privacy in 2014 by Hans de Raad

- Privacy en web analytics

De EU heeft een verordening in behandeling voor de beheersing van persoonsgerelateerde informatie, dit heeft grote impact op e-commerce bedrijven, zeker wanneer deze gebruik maken van commerciële analyticssoftware (third party software).

Wat betekent de cookie (privacy) wetgeving voor zowel bedrijven als particulieren, waar beschermt het je wel en niet voor?

Daarnaast werpen wij een blik op open source alternatieven voor commerciële statistiekensoftware in relatie tot de cookiewetgeving.

- Kennis van de eigen profielen op social media

Waarom vraagt de VS bij de douane aan sommigen om hun Facebook login? Hoe komt het dat EU banktransacties effectief gezien via de VS lopen? Kunnen Facebook en Google zomaar jouw profielfoto's gebruiken voor hun reclames? Maar ook, wat vind een mogelijke toekomstige klant of werkgever of een persoon of bedrijf online?

- Eigen data onder eigen controle

Een inzicht in lokale hosted oplossingen voor groupware (email, agenda en bestandsdeling) die kwalitatief en functioneel kunnen wedijveren met de producten van de grote clouddiensten.

Waarom is het überhaupt van belang om je eigen data zelf te beheren? Wie kan er namelijk dan op dit moment allemaal aan je data komen in verschillende landen? Wat doen cloud providers zelf met jouw data? Is het misschien zelfs hun businessmodel om die data te kunnen doorzoeken?

About Hans de Raad:
Hans de Raad is een onafhankelijke ICT specialist die zich met name bezighoud op het snijvlak van mens-machine-interactieprocessen.

Onafhankelijke (ICT) specialist, altijd op zoek naar interessante initiatieven op informatie, communicatie en technisch vlak.

Ervaring met projectmanagement van overheid via MKB tot internetstartups.

Voornaamste motto: ICT moet helpen om een proces te faciliteren, niet dwingen om te herstructureren.

Raffle

• Book: 2x Signaling PHP (eBook) by Cal Evans

• a PHPStorm Licence by Jetbrains

Sponsors

Location: 4MKB / Hans de Raad, Drinks & Snacks: DeanConnect, Books for Raffle: Cal Evans, Jetbrains